Forskning och Data Science med R

Genom detta kompendium kan du lära dig hur man hanterar, analyserar och presenterar data med hjälp av R. Hantering, analys och presentation av data har blivit en naturlig uppgift inom många yrkesgrupper. Data science som disciplin har frodats under de senaste åren. Detta är bland annat ett resultat av att mjukvaran blivit bättre och enklare att hantera. Idag kan vem som helst använda R för att analysera och presentera data.

Detta kompendium lär dig hur man hanterar, analyserar, visualiserar och presenterar data. Kunskapen kan användas för att skapa forskningsstudier, rapporter eller andra dokument.

Fördelen med R är bland annat de 14.000 paket (dvs bibliotek med användbara funktioner) som finns tillgänliga kostnadsfritt för alla som använder R.

Förr var programmering i R en komplicerad uppgift. Programmet som man skrev kod i (Base R) var rudimentärt och själva språket uppfattades som komplicerat av de flesta. Numera finns RStudio som gör det enkelt att hantera mjukvaran och det stora biblioteket tidyverse som gör programmeringen enkel, rolig och effektiv.