Tänk om du kunde skapa en komplett rapport, varesig forskning eller annan, på 1 dag. Det kan du. Med R kan du skriva rapporter, forskningsstudier, böcker, e-böcker och mycket mer. Superenkelt.

Syftet med denna kurs/bok är att lära dig hur man hanterar, analyserar och presenterar data med hjälp av R. Detta är numera relevant för hundratusentals svenskar, oavsett yrke och bransch. Hantering, analys och presentation av data har blivit en naturlig uppgift inom de flesta yrken. Data science har exploderat under de senaste åren. Detta är bland annat ett resultat av att mjukvaran blivit bättre och enklare att hantera. Idag kan vem som helst arbeta med data science.

Den här e-boken lär dig hur man hanterar, analyserar, visualiserar och presenterar data. Kunskapen kan användas för att skapa forskningsstudier, ekonomiska rapporter eller vilken annan rapport som helst. Vi kommer att använda R, vilket är ett extremt kraftfullt verktyg för data science. Det finns för närvarande mer än 14.000 paket (dvs bibliotek med användbara funktioner) tillgängliga i R. Dessa paket underlättar alla aspekter av analys av data i R.

Med rätt förutsättningar är R ett enkelt språk och tillsammans med Rstudio är möjligheterna enorma. Vem som helst kan lära sig R på några dagar och producera imponerande rapporter.

5/5 (2 Reviews)